Intrebari frecventeCum va fi influentata durata de viata a motorului dupa optimizare?

Motorul are rezerve de putere foarte mari incat nu trebuie sa va asteptati ca acesta sa fie supra-solicitat. Prin chiptuning se optimizeaza setarile motorului fara a fi impins la limita superioara (fara sa ii scada fiabilitatea). Daca masina este condusa normal nu se observa nici o scadere a duratei de viata a motorului! Daca masina este condusa foarte tare (situatiile de curse) reducerea vietii motorului este de aproximativ 3-5 %. Un exemplu ar fi 480.000 km (300.000 miles) in loc de 500.000 km (312.000 miles).Se va modifica consumul masinii?

Consumul masini poate sa scada cu pana la 0.3-0.5 litri la 100km. Cum toti care cauta crestere de putere nu sunt tentati sa mearga la consum cu masina, ci la performanta maxima, majoritatea obtin performante mai bune inainte de optimizare cu un consum egal cu cel initial (sau uneori putin mai mare). Deasemeni la softurile de consum redus se poate obtine o scadere a consumului cu pana la 1.5 litri la 100km cu o mica crestere de putere.Este chiptuning-ul detectabil la inspectiile periodice ?

Nu. Dealer-ul auto nu poate vedea modificarea software cu echipamentul din dotare. Parametrii de functionare ai motorului sunt modificati pornind de la softul original al acestuia, pastrand astfel informatiile originale legate de serii HW / SW.Cu cat se poate creste cuplul si puterea motorului?

In functie de motorul autoturismului dumneavoastra se poate obtine la motoare Turbo (benzina si diesel) intre 20 si 40% din puterea initiala, iar la motoarele cu injectie normal aspirate intre 8 si 12% din puterea initiala.Cat dureaza optimizarea softului?

Operatiunea de modificare dureaza intre 2-5 ore. Etapele urmate sunt

Se mai poate folosi softul original dupa modificare?

Da, la cererea clientului se poate rescrie ECU cu softul original.Prin ce metoda se face aceasta resoftare ECU?

Metodele de remapare sunt urmatoarele:


Tutoriale


Alte paginiDiverse